00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Stress in de zwangerschap | nascholing 7 uur, 30 maart

Het percentage zwangeren dat kampt met chronische stress is hoog. Als je werkt met zwangeren, krijg je vast regelmatig vragen over de impact van hun eigen stress op hun ongeboren kind. Weet jij goed hoe je antwoord kan geven op deze vragen? Een antwoord dat eerlijk is, maar dat ouders ook niet extra extra stress geeft over hun eigen stressniveau? En hoe fijn zou het zijn als je gelijk ook praktische handvatten aan ouders kan meegeven, die ze kunnen gebruiken om hun stress te hanteren?

In de nascholing ‘Stress in de zwangerschap’ bespreken we de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de impact van prenatale (chronische) stress op de ontwikkeling van baby’s. Vervolgens verleggen we de focus naar de praktijk. Wat kan jij doen om ouders en het (ongeboren) kind te steunen? We sluiten de dag af met casuïstiekbespreking, waarvoor de cursisten zelf casuïstiek meenemen.

Wil je ook in met een klein groepje professionals in een veilige setting stil staan bij wat stress met jou en je cliënten doet? En vind je het interessant om samen te reflecteren, brainstormen en te leren hoe je in de praktijk met Early Life Stress voor de baby kan omgaan? Schrijf je dan nu in voor deze nascholing.

Doel: Na deze scholing…

  • Heb je meer kennis over de invloed van stress en emotionele klachten tijdens de  zwangerschap op de ontwikkeling van het (ongeboren) kind.
  • Kun je emotionele problemen tijdens de zwangerschap beter signaleren.
  • Heb je meer gesprekstechnieken om dit onderwerp met ouders te bespreken.
  • Beschik je over praktische handvatten die je kan inzetten ter ondersteuning van  zwangere vrouwen die veel stress ervaren.

Voor wie?

Deze nascholing is geschikt voor verloskundigen, verpleegkundigen O&G, JGZ medewerkers, doula’s, fysiotherapeuten, haptotherapeuten, POH GGZ, zwangerschapsdocenten, jeugdhulpverleners.

Duur: 10.00-16.30 uur (+ 1 uur voorbereidende opdracht)

Accreditatie KNOV:  

Categorie A: 4 punten

Categorie C: 2 punten

Rolverdeling:

Gezondheidsbevorderaar: 40%

Communicator: 30%

Coach en counsellor: 30%

Accreditatie voor andere beroepsgroepen wordt op verzoek aangevraagd.

Kosten:

Online (zoom): €245,- inclusief cursusmateriaal

Docenten:

Minke den Heijer

 

Details

Onderwerp: Stress in de zwangerschap | nascholing 7 uur, 30 maart
Georganiseerd Door:
Aanvang datum: 30-03-2023
Aanvang tijd: 10:00
Beroepsgroep: Verloskundige
Duur: 7 uren 0 minuten
Is Geaccrediteerd: Ja
Accreditatie punten: 6
Prijs: €245