00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Online Scholing | Kraamzorg na het verlies van een baby

Helaas eindigt niet elke zwangerschap in een levend geboren baby. Als kraamverzorgende kun je te maken krijgen met een gezin waarin de baby is overleden tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling. Het is belangrijk om te weten op welke manier je een gezin dat te maken krijgt met dit verlies kunt begeleiden. Ook een eerder verlies of een andere vorm van rouw kan invloed hebben op een kraamweek.

Het verliezen van een baby betekent ook het verlies van de toekomst en verwachtingen die men had van het leven met deze baby. Je kunt in de kraamweek een belangrijke rol hebben in het kennismaken en afscheid nemen van de baby. Dit heeft een grote impact op het verdere rouwproces van de ouders.

Naast theoretische kennis omtrent verlies, krijg je praktische tips over wat je wel en beter niet kunt zeggen of doen. We staan ook stil bij de verzorging van kwetsbare baby’s, de watermethode en jouw eigen reactie in een verliessituatie.

Presentatie door
Hiske Kuilman

Hiske werkt als verliescoach met ouders die een baby zijn verloren rondom de zwangerschap en bevalling. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen over babyverlies en brengt ze haar eigen magazine uit: Hugo Magazine. Ze verloor in 2015 zelf haar zoontje Hugo tijdens de bevalling. Vanuit haar eigen ervaring en haar uitgebreide kennis van rouw en verlies die ze hierna opdeed, neemt ze kraamverzorgenden mee in de belangrijke rol die zij kunnen vervullen voor ouders die hun baby verliezen.

Duur
3 uur

KCKZ punten
3 punten in de categorie B (kraamzorg in specifieke situaties).

Kosten
De kosten voor deelname aan de online scholing ‘Kraamzorg na het verlies van een baby’ bedragen 65 euro incl btw. Hierbij inbegrepen is een digitaal naslagwerk en certificaat. Je kunt de uitzending nog een jaar lang terugkijken

Details

Onderwerp: Online Scholing | Kraamzorg na het verlies van een baby op 13 februari
Georganiseerd Door:
Aanvang datum: 13-02-2023
Aanvang tijd: 19:00
Beroepsgroep: Kraamverzorgende
Duur: 3 uren 0 minuten
Is Geaccrediteerd: Ja
Accreditatie punten: 3
Prijs: €65