00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Online Masterclass Opbaren en verzorgen van een overleden baby

In deze masterclass leer je alles over de fysieke verzorging en het opbaren van een overleden baby. Het kan best spannend zijn om een overleden kindje thuis te verzorgen. Waar moet je op letten? Wat kan wel en niet? Na afloop van deze scholing kun je aan de hand van de zwangerschapstermijn en de conditie van de huid herkennen hoe je de baby het beste kunt verzorgen. Op deze manier zorg je ervoor dat de ouders de korte tijd die ze met hun baby hebben zo mooi en waardevol mogelijk kunnen invullen.

Deze masterclass kun je als losse scholing volgen, maar ook als verdieping op de scholing ‘Kraamzorg na het verlies van een baby’ waarin je al veel kennis en praktische tips en handvatten hebt gekregen om ouders die dit meemaken zo goed mogelijk te begeleiden. Het verzorgen en opbaren van een overleden kindje wordt daarin kort besproken. In deze scholing gaan we hier dieper op in. We bespreken de watermethode, het opbaren met behulp van koelelementen en een babykoeling en thanatopraxie. Je leert de benodigde vaardigheden om deze methodes op een mooie en respectvolle manier te kunnen doen.

Presentatie door
Ruth van den IJssel of Francien Bisschop

Ruth en Francien zijn oprichters en eigenaren van ima afscheidszorg en begeleiden jaarlijks vele ouders bij het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje. Daarnaast zijn ze initiatiefnemer van Steunpunt Nova. Een stichting die zowel voor ouders als zorgverleners praktische ondersteuning en informatie biedt.

Accreditatie
Deze masterclass is met 2 punten geaccrediteerd door het KCKZ, KNOV en V&VN in categorie B voor de kraamzorg en cluster A voor verloskundigen..

Kosten
De kosten voor deelname aan deze masterclass bedragen 50 euro incl. BTW. Hierbij inbegrepen is een digitaal naslagwerk.

Details

Onderwerp: Online Masterclass Opbaren en verzorgen van een overleden baby op 22 mei
Georganiseerd Door:
Aanvang datum: 22-05-2023
Aanvang tijd: 19:00
Beroepsgroep: Kraamverzorgende, Verloskundige
Duur: 2 uren 0 minuten
Is Geaccrediteerd: Ja
Accreditatie punten: 2
Prijs: €50