Kinderwenscoach

Kinderwenscoach Sara Coster kan iedereen helpen die om wat voor reden dan ook (LHBT en/of single) een “andere” gezinsvorm wil of heeft.
Of je nu wensouder bent, of al kinderen hebt: in elke fase kun je voor vragen of problemen komen te staan.
Lees hier een verslag over de kinderwenscoach, dat verscheen in Trouw.
(Ben je een zorgprofessional en wil je meer informatie, klik dan hier)

  • Individuele coachingsgesprekken
  • Gezamenlijke gesprekken met de andere wensouder(s) / ouder(s)
  • Bijeenkomsten voor alleenstaande vrouwen met kinderwens
  • Informatiebijeenkomsten voor single vrouwen én mannen met kinderwens
  • Alle gezinsvormen
  • Contact leggen met andere wensouders
  • Nuttige info via Nieuwsbrief
  • Volg Sara Coster via FB of Twitter

Coachgesprekken zijn voor iedereen: alleenstaande vrouwen, maar ook voor mannenstellen, vrouwenstellen, en alleenstaande mannen etc. Je kunt alleen komen, maar ook met je mede-(wens)ouders.
In deze tijd van Covid19 gaan de coachgesprekken en workshops en info-bijeenkomsten gewoon door, alleen online in plaats van live. Er doen dan maximaal 6 deelnemers mee en daardoor gaat het prima online, en is er toch veel interactie tussen de deelnemers.

Sara organiseert verschillende soorten bijeenkomsten, die los van elkaar te volgen zijn. Doelgroep zijn single vrouwen met een kinderwens (of vrouwen die een partner hebben die geen kinderen (meer) wil)

Reacties van cliënten/deelneemsters:
“Ik bewandelde het pad van mijn kinderwens met kleine stapjes tegelijk. Door een gesprek met Sara kwam ik in een stroomversnelling terecht en is mijn droom veel dichterbij gekomen. Ik ben me ook veel bewuster geworden van wat ik nu eigenlijk wil en heb allerlei handvatten gekregen om het pad verder te verkennen.”

“Ik vond je workshop zeer waardevol, warm, knus, verbindend, verhelderend, concreet en praktisch!”

“Mede door jouw info avond heb ik goed de keuzes kunnen maken die bij mijn situatie en wensen passen, dankjewel!”

“Het begon bij jou aan tafel bij een zeer waardevolle workshop, dat zette me enorm aan het denken en nu ben ik moeder!”

“Ontzettend bedankt voor de fijne gesprekken. Waren echt zeer waardevol!” (lesbisch stel dat eerst samen een coachgesprek had en daarna een coachgesprek met hun donor erbij)

“Je bent opener als er een extern persoon bij is, Sara is lekker snel to the point, is zeer ervaren en geeft goeie handvatten.” (setje van 3 wensouders)

“Bijzonder hoe snel het intiem en open kan worden” (deelneemster aan een Online Workshop)

“Ik heb veel input gekregen, mijn kinderwens heeft meer vorm gekregen, en ik heb meer om over na te denken, het is nog meer gaan leven. Ik heb veel aan de voorbeelden die Sara noemt en de ervaringen van anderen. Fijn om en avond met vrouwen te zijn die “in hetzelfde schuitje” zitten, bij anderen voel ik me “anders” en in dit gezelschap ben ik heel gewoon. Fijn om te ervaren dat je  niet de enige bent. Sara heeft enorm geholpen mijn gedachten te ordenen. Sara heeft een fijne, open sfeer gecreëerd.” (reacties van deelneemsters aan Online Workshop 2020)

Sara Coster is ook bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst en organiseert namens hen onder andere speeddates waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten.
Op de eerste speeddate ontmoetten Nina de la Croix haar mannen Rick Paul van Mulligen (bekend van Wie is de Mol en A’dam & E.V.A.) en René van Bakel elkaar en zij zijn nu de gelukkige ouders van het allereerste kinderwens-speeddate kind en hebben ze onlangs ook nog een dochtertje gekregen!
Nina de la Croix las eerst Sara’s boek “van kaft tot kaft en nog eens en nóg eens”, belde daarna met Sara, en kwam naar de speeddate. Lees Nina’s verhaal hier.

Single hetero vrouw

Ben je vrouw, 30+, alleenstaand en heb je een kinderwens?
Lijkt Plan A (gezin met liefdespartner) niet te gaan lukken, want Prins op Witte Bakfiets is nog steeds niet gearriveerd?
Wordt het tijd om heel voorzichtig aan plan B te gaan denken?
Maar is je kinderwens groot genoeg voor plan B?
En zo ja, hoe ziet jouw ideale plan B eruit?

Lastige vragen, en die klok tikt maar door. Je kunt naar een workshop komen, maar Sara kan je ook in een gesprek en met oefeningen helpen dichterbij je eigen wens en gevoel te komen. Het gaat erom (zonder het belang van het kind uit het oog te verliezen) dat jíj doet wat jíj wilt, wat bij jou past. Maar wat is dat?

En als je het wél weet, welke stappen wil en moet je zetten om je droom te verwezenlijken? Waar moet je over nadenken, wat zijn moeilijke momenten, waar moet je voor oppassen, wat spreek je af?

Of ben je het pad naar plan B al ingeslagen en kom je dingen tegen waar je graag met iemand over wil praten?

Homo mannen
Ben je homo en heb je een kinderwens?
Er zijn diverse mogelijkheden voor alleenstaande homo-mannen of homo-stellen: co-ouderschap, adoptie, draagmoederschap of pleegzorg. Maar wat wil je, wat past het beste bij jou/jullie? Hoe stem je de wensen van jou en je partner op elkaar af? Wat voor stappen ga je zetten?
En als je voor co-ouderschap kiest, hoe vind je de juiste vrouw en welke stappen wil en ga je zetten?
Sara helpt je in een gesprek een eind op weg op je pad en zet je aan het denken door het stellen van veel vragen.

Hetero mannen
Steeds meer hetero mannen kiezen ervoor om hun kinderwens serieus te nemen, maar als je alleenstaande man bent of als je partner geen kinderen (meer) wil,  is best lastig om daar invulling aan te geven. Wat wil je, wat is mogelijk, wat voor stappen ga je zetten? Sara kan je helpen op dit moeilijke, maar oh zo gewenste pad.

Lesbisch en kinderwens
Kiezen jullie voor een onbekende of een bekende donor? Of voor co-ouderschap? En in welke tijdsverdeling dan? Zoek je een man die het kind ook wil erkennen en gezag wil of wil je samen met je vrouw juridisch ouder worden?
Wie van jullie tweeën gaat dragen?
Worden de ouders van de donor opa en oma van jullie kind(eren)?

Of als je alleenstaand en lesbisch bent, welke optie heeft je voorkeur? Donor, co-ouderschap? Wat als je straks een jongere vriendin krijgt die nog een kinderwens heeft? Wat zou je het liefste willen en welke stappen kun je zetten om je kinderwens in vervulling te doen gaan?

En zo zijn er nog 1000 dingen te bedenken die je tegen kunt komen op je pad, als je je kinderwens op niet traditionele wijze wilt of moet vervullen.

Sara Coster helpt zowel mannen als vrouwen, hetero, homo, bi en lesbisch, alleenstaand of in relatie, van co-ouderschap tot donor, van sluimerende wens tot moeite met het delen van de baby.