Vroegsignalering en meldcode

Categorieën: Kraamverzorgende
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Leer hoe je vroegtijdige signalen kunt herkennen en hoe je hierop kunt reageren. Ontdek hoe je kunt werken volgens de herziene meldcode en hoe je problemen kunt signaleren en oplossen.

Over de scholing

Als kraamverzorgende heb je een belangrijke rol in het bevorderen van de veiligheid van kraamgezinnen. Helaas is een veilig thuis niet voor iedereen weggelegd en kun je te maken krijgen met situaties van huiselijk geweld of kindermishandeling. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je deze problemen kunt signaleren en hoe je hierop kunt reageren.
In deze bijscholing leer je hoe je huiselijk geweld en kindermishandeling kunt herkennen aan de hand van bepaalde symptomen en gedragingen. Je leert wie je na signalering moet inschakelen en hoe je daarbij moet communiceren met betrokken partijen, zoals het consultatiebureau, de huisarts of het CJG. Het is prettig om te weten wat je kunt doen en wie je in kunt schakelen als je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling, zodat je een bijdrage kunt leveren aan de veiligheid binnen het gezin.
Daarnaast ga je in deze cursus dieper in op de herziene meldcode. Je leest welke stappen je moet doorlopen bij het doen van een melding en wat je kunt doen als je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld.
Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen 29,95. Dit is inclusief certificaat en online naslagwerk. Na het behalen van het certificaat heb je nog 6 maanden toegang tot de cursusinhoud.
Accreditatie
Deze e-learning is door het KCKZ geaccrediteerd voor 3 punten in categorie A (subcategorie A6)
Toon meer

Cursus inhoud

Welkom

  • Welkom
    00:00

Vroegsignalering

Werken met de meldcode

Afronding

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling