Shaken babysyndroom

Categorieën: Kraamverzorgende
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Leer hoe je het shaken babysyndroom kunt herkennen als kraamverzorgende. Ontdek wat de gevolgen zijn van het hard schudden van een baby en hoe je jonge ouders kunt informeren over dit ernstige gezondheidsprobleem.

Over de scholing
Als kraamverzorgende ben je bezig met het begeleiden van jonge ouders in de kraamperiode. Je wilt de best mogelijke zorg bieden aan zowel moeder als kind. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende kennis hebt om dit goed te kunnen doen?
Het shaken babysyndroom is een ernstig probleem waarbij ouders of verzorgers een baby zo hard schudden dat er blijvende schade of letsel ontstaat. Als kraamverzorgende wil je dit natuurlijk voorkomen en daarom bieden wij deze bijscholing aan.
Tijdens deze bijscholing leer je alles over de gevolgen van het hard schudden van een baby en hoe je ouders voor kunt lichten over dit onderwerp. We bespreken de laatste inzichten en protocollen en geven je informatie die via TNO beschikbaar is gesteld. Zo ben je altijd up-to-date met de nieuwste kennis op dit gebied.
Daarnaast leer je ook hoe je ouders voor kunt lichten over het huilgedrag van een pasgeboren baby. Dit is belangrijk, omdat het huilgedrag van een baby vaak een belangrijke oorzaak is van het shaken babysyndroom. Als kraamverzorgende kun jij een belangrijke rol spelen in het voorkomen van dit probleem door ouders te informeren en te ondersteunen.
De kosten voor deze cursus bedragen €29,95. Dit is inclusief certificaat en online naslagwerk. Na het behalen van het certificaat heb je nog 6 maanden toegang tot de cursusinhoud.
Accreditatie:
2019 systematiek: Deze bijscholing is geaccrediteerd door het KCKZ voor 1 punt in categorie A (subcategorie A8).
2023 systematiek: Deze bijscholing is geaccrediteerd door het KCKZ voor 1 punt in categorie B (subcategorie B2).
Toon meer

Cursus inhoud

Welkom bij de bijscholing Shaken Baby Syndroom

  • Shaken Baby syndroom
    00:00

Het Shaken Baby Syndroom

Huilen

Afronding

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling