Hyperbilirubinemie

Categorieën: Kraamverzorgende
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Hyperbilirubinemie / geelzien

Bilirubinemie komt het meeste voor in de eerste paar dagen na de geboorte. De kans dat het voorkomt in de kraamweek is dus zeer aanwezig. Maar hoe signaleer je het geelzien en wanneer is het zorgelijk en moet je verdere stappen ondernemen? Wanneer wordt bilirubinemie hyperbilirubinemie?

In deze scholing leer je wat bilirubinemie is, hoe het ontstaat en hoe het kan omslaan naar hyperbilirubinemie. Het is belangrijk om te weten wat normaal is, om een afwijking te signaleren.

In de kraamweek heb je een belangrijke rol om vroegtijdig afwijkingen te signaleren en hiernaar te handelen. Deze training geeft je houvast, signalen om op te letten en de nazorg te kunnen bieden aan een pasgeborene. Je kunt ouders begeleiden in het traject van controle en behandeling.

Bovenal weet je na afloop van deze scholing dat preventie voorop staat!

Hoe werkt deze e-learning:

De e-learning bestaat uit een werkboek waarin de lesstof staat en een aantal toetsen. Die vind je helemaal onderaan deze pagina. Je doorloopt één voor één de modules in je werkboek. Lees de stof goed door voordat je de toetsvragen maakt. Als je alle modules hebt doorlopen en alle moduletoetsen gemaakt hebt, maak je de eindtoets. Je mag de moduletoetsen oneindig herhalen. De eindtoets mag je twee keer herkansen. Naast de eindtoets maak je ook een casusopdracht. Deze wordt door de trainer beoordeeld. Je slaagt voor de scholing als je zowel de eindtoets als de casusopdracht goed maakt.

Coachingsgesprek

De e-learning bevat veel informatie en de aard van de leerstof kan ook persoonlijke gevoelens bij je losmaken. Daarom krijg je halverwege de training de mogelijkheid om een coachingsgesprek met je trainer in te plannen voor een coaching via video. Gegevens voor het inplannen van het coachingsgesprek ontvang je later.

Toets en certificaat

Aan het einde van elke module doorloop je een toets. De scholing sluit je af met een eindtoets en een casusopdracht. De trainer beoordeelt het eindresultaat. Als je bent geslaagd, schrijven we de accreditatiepunten bij en ontvang je het deelnamecertificaat.

Resultaat

Na het behalen van het certificaat kun jij:

  • Omschrijven hoe bilirubinemie ontstaat
  • Bilirubinemie signaleren
  • Handelen om bilirubinemie te voorkomen
  • Nazorg bieden

Accreditatie

Er worden voor deze scholing 3,5 accreditatiepunten van het KCKZ toegekend.

  • 2019: Categorie A (subcategorie A9)
  • 2023: Categorie B

 

Toon meer

Cursus inhoud

Welkom

  • Hyperbilirubinemie
    00:00

Module 1

Module 2

Module 3

Eindtoets
Als afsluiting van de training Hyperbilirubinemie volgt nu de eindtoets. De toets bestaat uit 6 vragen in totaal en zal gemiddeld niet langer dan 30 minuten in beslag nemen. Je kunt de toets maximaal 3 keer doen. Voor een gunstige beoordeling moet je minimaal 5 van de 6 vragen goed beantwoord hebben. Na de beoordeling krijg je zo spoedig mogelijk bericht of je bent geslaagd. Als je bent geslaagd wordt je certificaat aangevraagd. Je krijgt het certificaat per email opgestuurd.

Evaluatievragen

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling