0(0)

Hyperbilirubinemie

Categorieën Kraamverzorgende
Accreditatiecategorie Categorie A (min. 20 punten)
Duur 3h
Laatst bijgewerkt 24 juni 2022

Over cursus

Tijdens deze training leer je hoe bilirubinemie ontstaat en waarom sommige pasgeborenen hier meer last van hebben dan anderen. Ook leer je hoe je signaleert wanneer je verdere acties moet ondernemen en wat je als kraamverzorgster doet om het gezin hierbij te ondersteunen.

Beschrijving

Tijdens deze training leer je over de volgende onderwerpen:

  • Bilirubinemie: definitie
  • Ontstaan van bilirubinemie
  • Signaleren van bilirubinemie
  • Handelingen om te voorkomen
  • Nazorg

Deze training heeft een klassikale variant en een online variant. De stof is hetzelfde, maar bij de klassikale variant krijg je ter plekke begeleiding van een ervaren trainer. De klassikale variant duurt drie uur. De online variant geeft je meer flexibiliteit en is gedurende zes maanden toegankelijk. Je kunt hierbij een online begeleidingssessie aanvragen.

Accreditatie: 3 accreditatiepunten van het KCKZ in categorie A (subcategorie A9).

Na het behalen van het certificaat kun jij:

  • omschrijven hoe bilirubinemie ontstaat
  • bilirubinemie signaleren
  • handelen om bilirubinemie te voorkomen
  • nazorg bieden

 

 

Onderwerpen voor deze cursus

4 Lessen3h

Welkom

Hyperbilirubinemie

Module 1

Module 2

Module 3

Eindtoets?

Als afsluiting van de training Hyperbilirubinemie volgt nu de eindtoets. De toets bestaat uit 6 vragen in totaal en zal gemiddeld niet langer dan 30 minuten in beslag nemen. Je kunt de toets maximaal 3 keer doen. Voor een gunstige beoordeling moet je minimaal 5 van de 6 vragen goed beantwoord hebben. Na de beoordeling krijg je zo spoedig mogelijk bericht of je bent geslaagd. Als je bent geslaagd wordt je certificaat aangevraagd. Je krijgt het certificaat per email opgestuurd.

Evaluatie Bilirubinemie/geelzien?

We horen graag je feedback over deze opleiding. Zou je de volgende vragen voor ons willen beantwoorden? Op deze manier blijven wij onze trainingen verbeteren. Deze evaluatie is puur bedoeld voor administratieve doeleinden en telt dus op geen manier mee met jouw eindbeoordeling. De beoordelingen worden anoniem verwerkt en kunnen worden gebruikt als testimonial. We danken je hartelijk voor je feedback.

Over de instructeur

HWC Opleidingen streeft ernaar hét instituut te zijn voor het opleiden, bij- en nascholen van professionele kraamverzorgenden. In 2015 zijn we begonnen met het organiseren van trainingen en we bieden inmiddels alle door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) verplicht gestelde bij- en nascholingen aan. 
0 (0 waarderingen)

17 Cursussen

16 cursisten

57,00
Menu