Hyperbilirubinemie

Categorieën: Kraamverzorgende
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Voor wie?

Deze scholing is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de geboortezorg en specifiek voor kraamverzorgenden. De scholing dient als opfrissing en verdieping van datgene wat je tijdens je opleiding tot kraamverzorgende hebt geleerd.

Leerdoel

Allereerst staan we stil bij wat hyperbilirubinemie ook alweer is en hoe het ontstaat. We leren je wanneer het geel zien van de baby normaal (fysiologisch) of juist niet normaal is (pathologisch). We nemen je mee in jouw taken en verantwoordelijkheden rondom hyperbilirubinemie en op welke signalen je moet letten. Ook leren we je over verhoogde kansen op hyperbilirubinemie en hoe je jouw verslaglegging op orde houdt.

Accreditatie

Deze cursus is door het KCKZ geaccrediteerd voor 2 punten in categorie A (subcategorie A9)

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €29,95. Dit is inclusief certificaat en online naslagwerk. Na het behalen van het certificaat heb je nog 6 maanden toegang tot de cursusinhoud.

Inhoud scholing

Hyperbilirubinemie betekent letterlijk een te hoog gehalte van bilirubine in het bloed. Op het moment dat hier sprake van is, is een kindje vaak (te) geel.

Als kraamverzorgende heb jij een belangrijke rol in het signaleren van hyperbilirubinemie. Jij bent immers tijdens de kraamweek in het gezin en hebt een belangrijke signalerende taak. Vanuit je werk weet je waarschijnlijk wel dat hyperbilirubinemie iets is wat regelmatig voorkomt maar wat tegelijkertijd lastig is. Het is namelijk subjectief te beoordelen of een kindje te geel is en of er actie ondernomen moet worden.

We leren je tijdens de scholing wat hyperbilirubinemie is en hoe je het kunt herkennen. We leren je wanneer je in actie moet komen, wat jouw taken en verantwoordelijkheden zijn maar ook hoe hyperbilirubinemie te behandelen is. De cursus is volledig online. Hierdoor kun jij in je eigen tempo op het moment dat jou uitkomt de scholing volgen.

 

Toon meer

Cursus inhoud

Introductie

  • Introductie

Lessen en eindtoets

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling