Fysiologie en pathologie van de baring

Categorieën: Kraamverzorgende
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Jij gaat de bijscholing fysiologie en pathologie van de baring volgen. Een van je taken als kraamverzorgende is het assisteren van de verloskundige en het ondersteunen van de barende tijdens de bevalling. Je blijft bij de barende en kunt haar coachen en ondersteunen. Ook onderneem je als kraamverzorgende actie op het moment dat er zich een risicovolle situatie voordoet. Je roept tijdig hulp in en weet welke gesprekstechnieken je hiervoor kunt gebruiken.

Om goed te kunnen assisteren maar ook om fijne ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat je weet hoe normaal gesproken een bevalling gaat en wat je kunt doen om de verloskundige te assisteren. Dit gaan we je deze bijscholing leren.

We bespreken het verloop van een normaal verlopende bevalling maar bespreken bijvoorbeeld ook de mogelijkheden tot pijnbestrijding die er op dit moment zijn. Daarnaast bespreken we de meest voorkomende acute situatie die op kunnen treden tijdens en net na een bevalling. Hierbij leggen we uit wat er gebeurt maar vooral wat jouw taken zijn als kraamverzorgende. We beantwoorden deze bijscholing dan ook vragen als waar je op moet letten als je de verloskundige assisteert. Wat kun je doen om de verloskundige te assisteren? Wat is belangrijk in welke volgorde en waarom? Wat kun je voor de kraamvrouw en haar partner doen? Hoe schakel je op de juiste manier hulp in en wanneer?

Accreditatie

2019 systematiek: Deze e-learning is geaccrediteerd voor 4 PE-punten in accreditatiecategorie A (subcategorie A4)

2023 systematiek: Deze e-learning is geaccrediteerd voor 4 PE-punten in accreditatiecategorie B (subcategorie B2)

Toon meer

Cursus inhoud

Introductie

  • Bijscholing fysiologie en pathologie van de baring
    00:00

De normale geboorte

Als de bevalling anders loopt

Acute situaties

Afronding

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling