0(0)

E-learning ‘Stress de baas’ inclusief persoonlijke begeleiding

Categorieën Kraamverzorgende
Accreditatiecategorie Categorie C (min. 10 punten)
Duur 10h
Laatst bijgewerkt 24 juni 2022

Over cursus

Deze training gaat jou leren hoe jij gezond met stress kunt omgaan. Investeer in jezelf, groei als professional.

Beschrijving

Stress is fantastisch, we kunnen niet zonder. Het zorgt ervoor dat we kunnen presteren en dat we een tandje bij kunnen zetten indien nodig. En toch heeft het heel vaak een negatieve lading, onterecht!

Stress is dus helemaal niet het probleem. Wij zijn zelf degenen die niet zo slim met stress omgaan.

Online training Stress de baas gaat jou dan ook juist NIET leren hoe je zo weinig mogelijk stress kunt ervaren. De training gaat jou leren hoe jij gezond met stress kunt omgaan.

De training leert jou ook niet hoe jij je hele leven in balans krijgt en houdt. Tijdens de training leer je juist hoe je de balans snel weer herpakt als die even zoek is.
Want laten we eerlijk zijn, het is utopisch om te denken dat we altijd maar in balans kunnen zijn.

De tijdsinvestering is 10-15 uren, verdeeld over 4 of 6 maanden tijd.

Online training ‘Stress de baas’ is geaccrediteerd door het KCKZ voor 10 punten in categorie C (subcategorie C1). Na aanschaf blijft de e-learning 6 maanden beschikbaar. Liever deze e-learning inclusief persoonlijke begeleiding (via e-coaching)? Zie elders op deze website.

In ‘t kort
 • E-learning ‘stress de baas’
 • Beveiligde online academy
 • 4 modules, zowel te lezen als te beluisteren
 • 10 accreditatiepunten KCKZ
 • Persoonlijk aanspreekpunt
 • Lesmateriaal 6 maanden beschikbaar
 • Uitgebreide intake + stress-test t.w.v. €89, 00
 • Bonusmodule t.w.v. €29,95
 • Preventieplan t.w.v €49,00
 • Feedback op reflectieopdrachten t.w.v. €85,00
 • Persoonlijke online coaching t.w.v. €249,00
 • Follow-up na 1, 3 en 6 maanden t.w.v. €149,00

Beluister hieronder een interessante podcast over burn-out en het belang van preventie

Dit is wat jouw collega’s zeggen:

Dit voorjaar heeft Zorgmed medewerkers de e-learning ‘stress de baas’ van Koert Hendriks laten volgen. De groep deelnemers is zeer divers; van huishoudelijke hulpen, kraamverzorgenden, verzorgenden, planners, begeleiders tot leidinggevenden. Voor allen is het een zeer leerzame studie geweest met veel positieve reacties! Koert sluit goed aan, benadert deelnemers actief om hen te ondersteunen en is goed bereikbaar bij vragen. Ook levert hij desgewenst maatwerk; naast de e-learning heeft hij op ons verzoek ook een voorlichtingsavond over het omgaan met stress gegeven. Ook deze werd zeer positief ontvangen!Wij zullen Koert zeker vaker in gaan zetten ter ondersteuning van onze medewerkers!

Hanneke Hermkens-Geerts – Directeur Zorgmed en Mediplan

 

“Overtuigingen zijn interessant om uit te pluizen en om te draaien naar positiviteit”

Mijn ervaring met deze training is zeer positief. De theorie is kort en bondig. De reflectie oefeningen zijn interessant. Doordat het op de computer gaat durf ik eerlijker en opener te zijn. Het snelle reageren van jouw kant op deze conversatie en aan de telefoon heb ik als zeer prettig ervaren.
Ik ben ook blij dat ik nog even bij de stof kan komen om terug te lezen. Hartelijk bedankt voor jouw vriendelijkheid en de training.

M – Kraamverzorgende

Onderwerpen voor deze cursus

70 Lessen10h

Welkom

Welkom bij de e-learning ‘Stress de baas’.

Wat iedereen moet weten over stress

1.1 Wat is stress?

1.2 Hoe werkt je stresssysteem?

1.3 Fases van stress

1.4 Signalen van stress

1.5 Karaktereigenschappen

Hoe ontstaan stressklachten?

2.1 Persoon

2.2 Werk

2.3 Privé

Herstelgedrag

3.1 Herstel

3.2 Persoon

3.3 Werk

3.4 Privé

Preventie en leefstijl

4.1 Ademhaling

4.2 Voeding

4.3 Sport en bewegen

4.4 Slapen/rusten/ontspannen

4.5 Social media

4.6 Singletasking

4.7 Praktische preventietips

Reflectieopdracht

Bonusmodule: Inspiratie | Tips | Tools | Artikelen | Literatuur

Over de instructeurs

Koert Hendriks

Koert Hendriks

Tijdens een van onze eerste reizen in Zweden maakten wij kennis met de Zweedse levensfilosofie ‘LAGOM’. Het betekent zoiets als ‘niet teveel, niet te weinig maar precies genoeg’. 
Wij, Sophie en Koert, geloven dat deze filosofie in onze gejaagde en gestreste samenleving een mooie tegenhanger is. Balans vinden lijkt namelijk een proces te zijn waar velen (logischerwijs) mee worstelen.
Vanuit ons hulpverleners hart zijn we aan de slag gegaan om hierin iets te kunnen betekenen. Klein begonnen en stukje bij beetje, persoon voor persoon en organisatie voor organisatie zijn we gegroeid. Niet alleen als bedrijf maar juist ook als mens én professional.
E-learning ‘stress de baas’ was de eerste training die we ontwikkelden. De resultaten en reacties daarop hebben ons geraakt en gedreven om onszelf en nieuwe trainingen te ontwikkelen. Naast dat we zelf trainingen zijn blijven maken werken we samen met enthousiaste en gedreven professionals die hetzelfde doel voor ogen hebben; jou helpen bij het vinden van jouw ‘LAGOM’ leven.
Dat heeft erin geresulteerd dat we inmiddels zijn uitgegroeid tot Stress de baas – academy met daarin 5 e-learnings op het gebied van stresspreventie.
Onze trainingen zijn geschikt voor iedereen die écht aan de slag wil met zichzelf, z’n leefstijl én bereid is om daar tijd en energie in te steken. Dat is wat duurzame (gedrags)verandering namelijk vraagt, tijd en energie.
0 (0 waarderingen)

2 Cursussen

0 cursisten

0 (0 waarderingen)

8 Cursussen

0 cursisten

449,00
Menu