E-learning perineum herstel

Categorieën: Verloskundige
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Bij ruim 3 op de 4 vrouwen die vaginaal bevallen treedt baringsletsel op. Onderzoek laat zien dat de techniek van de episiotomie, de hechttechniek, het gekozen hechtmateriaal en de kennis en vaardigheden van de zorgverlener direct invloed hebben op hoe goed baringsletsel herstelt. Bereid je met behulp van deze e-learning voor op de praktijk of schaaf je hechtskills bij als je je in de praktijk nog onzeker voelt.

Na het bestellen van deze e-learning ontvang je per e-mail een instructie (en link) voor het maken van dez e-learning. Je houdt een jaar lang toegang. Zodat je de technieken nog eens kunt herhalen tot je ze écht eigen gemaakt hebt.

De e-learning perineum letsel van EduStitch is ontwikkeld door een ervaren verloskundearts, gynaecoloog en chirurg en in 2023 geïntroduceerd als aanvulling en voorbereiding op de vaardigheidstraining voor verloskundigen. De e-learning is nu ook los verkrijgbaar en uitermate geschikt voor beginnende A(N)IOS gynaecologie en (PA) klinisch verloskundigen. Maar zeker ook ter na/bijscholing van meer ervaren geboortezorg verleners. We nemen je stap voor stap mee door de verschillende facetten van baringsletsel, elk hoofdstuk bevat aan het einde enkele kennisvragen. Na het doorlopen van de gehele e-learning, wordt je kennis getoetst d.m.v. een kennisquiz.

 

Waarom is deze e-learning zo belangrijk?

Bij ruim 3 op de 4 vrouwen die vaginaal bevallen treedt baringsletsel op. De pijn die hierbij gepaard gaat heeft invloed op de fysieke, sociale en psychische toestand van de kraamvrouw. Onderzoek laat zien dat de techniek van de episiotomie, de hechttechniek, het gekozen hechtmateriaal en de kennis en vaardigheden van de zorgverlener direct invloed hebben op hoe goed baringsletsel herstelt. Zorgverleners voelen zich vaak onzeker door onvoldoende kennis en opleiding. Ze hebben niet voldoende ervaring of training gehad in het correct plaatsen van een episiotomie, het herkennen van sfincterletsel en geen hands-on training gehad voor de toepassing van de beste hechttechniek. De e-learning Perineum letsel van EduStitch is zo opgebouwd dat alle belangrijke facetten volgens de laatste (internationale) richtlijnen aan bod komen. (Na)scholing is van groot belang en is internationaal bewezen effectief. Zorgverleners die goed getraind zijn, hands-on en onder directe supervisie, zijn consistent beter in het herkennen en herstellen van baringsletsel.

Gratis bij geaccrediteerde cursus

Je kunt deze e-learning heel goed zelfstandig vanuit huis, werkkamer of praktijk volgen als aanvulling op je huidige kennis en vaardigheden. Schrijf je je in voor de klassikale cursus ‘Herkennen en herstellen baringsletsel‘, dan ontvang je de EduStitch e-learning gratis. Zo kun je je alvast voorbereiden op de klassikale cursus. Wanneer je deze e-learning met een 70% score behaalt én de klassikale cursus hebt gevolgd, ontvang je 5 accreditatiepunten wanneer je geregistreerd bent in het kwaliteitsregister van de KNOV. Voor het volgen van deze e-learning zonder de vaardigheidstraining ontvang je 1,5 accreditatiepunten van het KNOV.

De kennis en vaardigheden van de zorgverlener hebben direct invloed op het herstel van baringsletsel

De lesmethode en het lesmateriaal van EduStitch zijn mede ontwikkeld en beproefd aan de Medische Faculteit van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij worden sinds 2008 in de praktijk toegepast en continu vernieuwd. Onze e-learning, instructievideo’s en oefenmateriaal zijn kritisch beoordeeld door studenten en medisch specialisten.
Na aanschaf van deze e-learning ontvang je een e-mail met instructies om de e-learning te maken.
Toon meer

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling