0(0)

E-learning Menstruele Cyclus

Categorieën Verloskundige
Accreditatiecategorie Cluster A
Duur 1h
Laatst bijgewerkt 31 mei 2022

Over cursus

Goede kennis van de menstruatiecyclus vormt de basis voor counseling van anticonceptie en ondersteunt bij het beantwoorden van vragen over werking en bijwerkingen van diverse anticonceptiemethoden.

Beschrijving

Anticonceptiezorg start met kennis van de menstruele cyclus. Goede kennis van de menstruatiecyclus vormt de basis voor counseling van anticonceptie en ondersteunt bij het beantwoorden van vragen over werking en bijwerkingen van diverse anticonceptiemethoden. De e-learning Menstruele cyclus is bedoeld als opfrissing van de kennis over de menstruatiecyclus. De werking vanuit de hersenen naar ovaria en uterus komen aan bod. Daarnaast komen ook levensfasen, klachten en stoornissen en invloeden van buitenaf aan bod. De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets.

Doelgroep: verloskundigen
Duur: 1 uur
Accreditatiepunten door de KNOV: 1 punt
Kosten: 25 euro

Onderwerpen voor deze cursus

28 Lessen1h

Welkom

Welkom

De menstruele cyclus

Levensfasen

Klachten en stoornissen

Invloeden van buitenaf

Conclusie?

Tijdens deze e-learning hebben we de basiskennis omtrent de menstruatiecyclus opgefrist, gekeken hoe de cyclus eruitziet in verschillende levensfasen, besproken welke stoornissen van de cyclus kunnen bestaan en uitgelegd welke invloeden van buitenaf effect kunnen hebben op de cyclus.

Eindtoets

Over de instructeur

Danielle van Veen

Titus Health Care

Titus Health Care wil bijdragen aan gezondheidszorg voor vrouwen door nieuwe gynaecologische producten beschikbaar te maken. Om optimale anticonceptiezorg te realiseren, investeren wij in scholingen en trainingen voor zorgverleners.
0 (0 waarderingen)

2 Cursussen

12 cursisten

25,00
Menu