Communicatietraining voor Kraamverzorgenden

Categorieën: Kraamverzorgende
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Voor wie?

Deze scholing is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de geboortezorg en specifiek voor kraamverzorgenden. De scholing dient als opfrissing en verdieping van datgene wat je tijdens je opleiding tot kraamverzorgende hebt geleerd.

Leerdoel

Allereerst staan we stil bij wat communicatie is. We gaan in op gesprekstechnieken en communicatiestijlen. Ook gaan we in op knelpunten in de communicatie en wat je hieraan kunt doen. We staan stil bij communicatie in acute situaties maar ook bij communicatie in situaties waar cultuurverschillen zijn.Ten slotte gaan we in op schriftelijke communicatie, namelijk rapporteren.

Accreditatie

De cursus is door het KCKZ voor 4,5 punt geaccrediteerd in categorie B (subcategorie B1).

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €129,95. Dit betreft de e-learning en een 2 uur durende praktijktraining in Ulvenhout. De kosten zijn inclusief certificaat en een online naslagwerk. Na het behalen van het certificaat heb je nog 6 maanden toegang tot de cursusinhoud.

Inhoud cursus

Communicatie is belangrijk want als dit niet goed verloopt zorgt het vaak voor onrust. Communicatie kan verbaal (in woorden) maar ook non-verbaal.  Non-verbale communicatie heeft te maken met je houding en wat je uitstraalt maar ook met hoe je je presenteert. Communiceren heeft dus ook met beeldvorming te maken. Soms moet je met handen en voeten communiceren of zoeken naar de juiste woorden.

Communiceren doe je de hele dag en als kraamverzorgende communiceer je met ouders, collega’s, verloskundigen enzovoorts. Soms kun je in alle rust communiceren maar soms moet je communiceren in een spoedsituatie. Juist dan is goede, heldere communicatie van essentieel belang! Communiceren is informatie geven, luisteren, reageren, feedback geven maar ook ontvangen. Communiceren is ook rekening houden met de ander; met zijn of haar cultuur of achtergrond. ten slotte is rapporteren is ook een manier van communiceren, namelijk schriftelijk.

In deze training gaan we op al deze bovenstaande punten in. Naast de theorie vormt het volgen van een praktijktraining onderdeel van de communicatietraining voor kraamverzorgenden. Je zult dan ook na het afronden van het theoretische gedeelte een uitnodiging ontvangen voor het volgen van de praktijktraining.

Toon meer

Cursus inhoud

Introductie

  • Welkom bij de communicatietraining voor kraamverzorgenden

Lessen en eindtoets

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling